"WOLNOŚĆ JEST W NAS" Koncert z okazji 41 rocznicy Solidarności

31.08.2021

"Wolność jest w nas" - koncert z okazji 41. rocznicy Solidarności

Wpisując się w tegoroczne obchody święta narodzin NSZZ "Solidarność" Fundacja Kultury WOBEC przygotowuje koncert i inne wydarzenie artystyczne pod nazwą "Wolność jest w nas", które odbędą się 21 sierpnia w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej im. Fryderyka Chopina w Gdańsku. Oprócz wybitnych artystów wokalistów i muzyków, goście koncertu będą mogli też podziwiać wystawę malarstwa i rzeźby prac studentów Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku (Kateryna Bisharieva i Marianna Łoboda) oraz już uznanych artystów Maji Majewskiej-Keane, Czesława Tumielewicza i Wojciecha Sęczawy oraz performance „To jest wolność” artysty-malarza Mikołaja Harmozy.
Początek imprezy - performance od godz. 17.00 do 17.50, rozpoczęcie koncertu -godz. 18.00.

Koncert objęli swymi honorowymi patronatami: pan Piotr Duda – Przewodniczący KK NSZZ „Solidarność” oraz pan Mieczysław Struk – Marszałek Województwa Pomorskiego.
Patronaty medialne: TVP Kultura, Radio Gdańsk, „Dziennik Bałtycki” oraz „Tygodnik Solidarność” i portal TYSOL
Patronem projektu jest Fundacja PZU oraz Instytut Dziedzictwa Solidarności.

Bilety na koncert można już nabyć w Kasie Polskiej Filharmonii Bałtyckiej im. Fr. Chopina w Gdańsku – www.filharmonia.gda.pl/bilety oraz na portalu kupbilecik.pl