DAROWIZNA Organizacji Podzakładowej w Bydgoszczy dla Zespołu Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Wsparcia w Bydgoszczy

Chciałbym Was poinformować, że Komisja naszej Organizacji Podzakładowej NSZZ „Solidarność” przy OZG w Bydgoszczy w "dobie" ogólnopolskiej akcji pomocy "medykom" jednogłośnie podjęła uchwałę o przekazaniu darowizny na rzecz Domów Pomocy Społecznej.

Jak dobrze wiecie w dobie epidemii COVID-19 ceny takich materiałów wręcz oszalały ale My łatwo się nie poddajemy i udało się dokonać zakupu (50 kartonów) 10 tyś sztuk rękawiczek: nitrylex classic (M) ; bardzo dobrej firmy MERCATORMEDICAL.

Rękawiczki są profesjonale, bezpyłowe, a cena jaką udało się wynegocjować za opakowanie 200 sztuk w normalnych zakupach odpowiada opakowaniu 100 sztuk !!!

Na dzień dzisiejszy cena rynkowa zakupionych rękawiczek przekracza kwotę 9 tyś złotych !!!

Reasumując powyższe, zamiast przekazywać środki finansowe włożyliśmy dużo serca i czasu aby dokonać zakupu materiałów, które  mogą być już wykorzystywane przez obdarowany ośrodek.

Rozmawiałem z Panią Dyrektor tej Placówki i już przez telefon dało się odczuć ogromne wzruszenie,
a podziękowań nie było końca.

Te podziękowania należą się Wszystkim Nam bo środki finansowe przekazane na zakup rękawiczek pochodzą z Naszych składek!

Każdy z Was przyłożył do tego zakupu przysłowiową „cegiełkę”.

Zakupiony asortyment przekazaliśmy  w formie darowizny na rzecz:

Zespół Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Wsparcia w Bydgoszczy

ul. Gałczyńskiego 2

85-322 Bydgoszcz

Według informacji jaką przekazała mi Pani Dyrektor Bożena Degler-Łaniewska przekazany asortyment zostanie rozdysponowany według bieżących potrzeb na:

• 3 domy pomocy społecznej
  • 6 środowiskowych domów samopomocy
  • 1 ośrodek wsparcia dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej

Możemy teraz jasno stwierdzić, że SOLIDARNIE POMAGAMY !! !! !!

Życzę Wam dużo zdrowia!

Pozdrawiam:

Przewodniczący OP w Bydgoszczy  Radosław Churski

Uchwała nr 55 OP w Bydgoszczy_darowizna dla DPS

Witam.

W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy drogą pocztową przepiękne podziękowania za naszą darowiznę. Dokument w załączeniu poniżej.

Tak jak w piśmie dziękuje nam Pani Dyrektor, tak i ja raz jeszcze dziękuję w imieniu całej Komisji Podzakładowej Wam WSZYSTKIM!!!

Życzę zdrowia!

Pozdrawiam:

Przewodniczący OP w Bydgoszczy  Radosław Churski

Podziękowanie dla OP w Bydgoszczy

Podzakładowe Zebranie Delegatów 2019

W dniach 09 - 10 grudnia odbyło się Podzakładowe Zebranie Delegatów Organizacji Podzakładowej NSZZ Solidarność w Bydgoszczy.

W spotkaniu udział wzięło 22 delegatów.  Zaproszonym gościem i uczestnikiem zebrania był Przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność w P.S.G. kol. Zbigniew Dariusz Matuszewski, który przedstawił delegatom wiele bieżących spraw pracowniczych z prac Komisji Zakładowej.  Delegaci omówili i  przyjęli 5 ważnych uchwał związanych z funkcjonowaniem Organizacji Podzakładowej w Bydgoszczy.

Na zaproszenie Prezydium KP delegaci gościli dyrekcję Oddziału Zakład Gazowniczy w Bydgoszczy Pana Sebastiana Latanowicza Dyrektora Oddziału oraz Pana Jerzego Leszczyńskiego Z-cę Dyrektora ds Technicznych.

CDO24

Członkowie Organizacji Podzakładowej w Bydgoszczy posiadają ochronę prawną CDO24 opłacaną ze składek członkowskich.